Ykoon - putting bits together
 
verkoop:

T: +31.(0)71 80 80 113

adres:

Ykoon B.V.
Torenmolen 136
2317 NW Leiden
Nederland
info@ykoon.nl

domeinnaam registratie

Nieuws:Pijl terug naar begin

EURid, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van .eu, gaat 7 december 2005 van start met de registratie van de .eu domein namen. Registratie kan echter niet rechtstreeks bij EURid, maar alleen via een geaccrediteerd registrar.
Ykoon is geaccrediteerd registrar en is daarmee gerechtigd om registratiediensten, zoals het registreren en vernieuwen van de .eu domein naam, aan te bieden.
Ykoon is tevens lid van de stichting Internet Domeinregistratie Nederland.
Hosting Ykoon BV Hosting Ykoon BV

Wat is een domeinnaam? Pijl terug naar begin

Een domeinnaam kunt u zien als een adres op het internet. Door middel van een domeinnaam kunnen computers, websites en elektronische postbussen gelokaliseerd worden.

Registreren en parkeren:

Als u een adres op het internet wilt dan kunt u een domeinnaam registreren. Dit houdt in dat u het recht koopt om een domeinnaam voor een bepaalde periode, veelal een jaar (NL), te gebruiken en het recht om de registratie aan het einde van deze periode te verlengen. Om een domeinnaam te kunnen registreren zijn ook 2 nameservers nodig, computers die de domeinnaam erkennen als de weg naar de domeinnaam wordt gevraagd.

Registratie wil zeggen dat uw domeinnaam als het ware wordt gereserveerd voor later gebruik. Dit wordt ook wel parkeren genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van de DNS, de domeinnaam is niet actief, maar wordt wel erkend en niemand anders kan de domeinnaam registreren. U heeft echter dan nog geen emailadres en/of website.

Registreren en doorwijzen:

Indien u een domeinnaam wilt registreren en deze wilt koppelen aan een reeds bestaande website en/of email, dan spreekt men van doorverwijzen, redirect of forwarding. De bezoekers van uw domeinnaam worden ongemerkt doorgestuurd naar het door u opgegeven domeinnaam. Ook kunt u email van deze domeinnaam doorsturen naar een reeds bestaand emailadres.

Registreren en een emailaccount:

U wilt geen website, maar u wilt wel email ontvangen via een eigen emailadres.

Registreren en een website:

Tarieven Pijl terug naar begin

DNS beheer (uw domeinen) wordt doorgaans in combinatie met hosting overeenkomsten of aanstaande hostingovereenkomsten overeengekomen. Domeinen aanvragen, verhuizen of verwijzen kunt u met behulp van onderstaande formulieren. Heeft u vragen of wilt u overleggen neem dan a.u.b. contact op met een van onze medewerkers of via het contactformulier.

Domein registratie per Jaar.

 

NL

BE

COM

NET

ORG

BIZ

INFO

TV

EU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parkeren

€ 15.00

€ 25.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 50.00

€ 17.50

Redirect

€ 15.00

€ 25.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 50.00

€ 17.50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domeincheck Pijl terug naar begin

Binnenkort kunt u de beschikbaarheid van domeinen controleren via deze website. Tot dan is een eenvoudige controle te realiseren via:

Domein aanvragen Pijl terug naar begin

Voor domeinaanvragen zijn uw volledige gegevens en een schriftelijke opdracht benodigd. U stuurt de aanvraag in en Ykoon handelt deze volledig voor u af.

Voor .nl domeinaanvragen is het invullen van een SIDN aanvraag benodigd. Onderstaand vindt u de download voor deze aanvraag. Na invulling en ondertekening kunt u deze faxen naar 071 - 513 58 56. Na ontvangst wordt uw domeinaanvraag direct in gang gezet.

Voor de overige domeinen is het invullen van een algemene aanvraag benodigd. Onderstaand vindt u de download voor deze aanvraag. Na invulling en ondertekening kunt u deze faxen naar 071 - 513 58 56. ontvangst wordt uw domeinaanvraag direct in gang gezet.

Domein verhuizen Pijl terug naar begin

U kunt uw bestaande domeinnamen verhuizen naar Ykoon. Voor domeinverhuizing zijn uw volledige gegevens en een schriftelijke opdracht benodigd. U stuurt de aanvraag in en Ykoon handelt deze volledig voor u af.

Voor .nl domeinverhuizingen is het invullen van een SIDN verhuisformulier benodigd. Onderstaand vindt u de download voor deze aanvraag. Na invulling en ondertekening kunt u deze faxen naar 071 - 513 58 56. Na ontvangst wordt uw aanvraag direct in gang gezet.

Voor de overige domeinen is het invullen van een algemene verhuisaanvraag vereist. Onderstaand vindt u de download voor deze aanvraag. Na invulling en ondertekening kunt u deze faxen naar 071 - 513 58 56. Na ontvangst wordt uw aanvraag direct in gang gezet.

Domeinverwijzing Pijl terug naar begin

Voor domeinverwijzingen van bij Ykoon geregistreerde domeinen zijn uw volledige gegevens en een schriftelijke opdracht benodigd. U stuurt de aanvraag in en Ykoon handelt deze volledig voor u af Voor domeinverwijzingen van derden naar Ykoon dient u een vergelijkbare opdracht te verstrekken aan de partij die uw domein host.

Onderstaand vindt u de download voor deze aanvraag. Download het formulier en bekijk welke informatie u nodig heeft. Na invulling en ondertekening kunt u deze faxen naar 071 - 513 58 56. Na ontvangst wordt uw aanvraag direct in gang gezet. Wij nemen daarvoor contact met u op.


Domeinopheffing Pijl terug naar begin

Voor een domeinopheffing van een bij Ykoon geregistreerde .NL domeinnaam is een schriftelijke opdracht benodigd. U stuurt de aanvraag in en Ykoon handelt deze volledig voor u af.

Onderstaand vindt u de download voor deze aanvraag. Download het formulier en bekijk welke informatie u nodig heeft. Na invulling en ondertekening kunt u deze faxen naar 071 - 513 58 56. Na ontvangst wordt uw aanvraag direct in gang gezet.

Meer uitleg:

De oorsprong van de domeinnaam heeft te maken met een uniek nummer dat iedere computer op het internet heeft. Dit nummer, IP-adres, bestaat uit een combinatie van vier getallen gescheiden door een punt. Omdat woorden nu eenmaal makkelijker te onthouden zijn dan cijfers is er voor gekozen om deze nummers te vertalen naar (domein)namen. Om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en vice versa wordt gebruik gemaakt van het Domain Name System (DNS). Een domeinnaam kan overigens naar meer dan 1 IP-adres verwijzen evenals 1 IP-adres naar meerdere domeinnamen kan verwijzen. De belangrijkste eigenschappen van een DNS zijn een hierarchische naamgeving en een gespreide verzorging van de naam-adres vertalingen. Iedere domeinnaam is uit minimaal 2 delen opgebouwd: domeinnaam.extentie De meest rechtse component, extentie, wordt het top level domain genoemd. De top level domeinnamen (TLD's) kunnen opgesplitst worden in country code top level domeinnamen (ccTLD's) en generic top level domeinnamen (gTLD's). De ccTLD's verwijzen naar landen, zoals .nl, .be, .de. De gTLD's zijn generiek en staan niet voor een bepaald land, zoals .com, .org, .net. Op basis van het TLD, wat je het beste kan vergelijken met het kengetal in een telefoonnummer, wordt het internetverkeer gesorteerd en kan het sneller worden afgehandeld.


Valid XHTML 1.0 Transitional

  --back --- printer friendly --- top --