Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam kunt u zien als een adres op het internet. Door middel van een domeinnaam kunnen computers, websites en elektronische postbussen gelokaliseerd worden.

De oorsprong van de domeinnaam heeft te maken met een uniek nummer dat iedere computer op het internet heeft. Dit nummer, IP-adres, bestaat uit een combinatie van vier getallen gescheiden door een punt. Omdat woorden nu eenmaal makkelijker te onthouden zijn dan cijfers is er voor gekozen om deze nummers te vertalen naar (domein)namen. Om domeinnamen naar IP-adressen te vertalen en vice versa wordt gebruik gemaakt van het Domain Name System (DNS). Een domeinnaam kan overigens naar meer dan 1 IP-adres verwijzen evenals 1 IP-adres naar meerdere domeinnamen kan verwijzen. De belangrijkste eigenschappen van een DNS zijn een hierarchische naamgeving en een gespreide verzorging van de naam-adres vertalingen. Iedere domeinnaam is uit minimaal 2 delen opgebouwd: domeinnaam.extentie De meest rechtse component, extentie, wordt het top level domain genoemd. De top level domeinnamen (TLD’s) kunnen opgesplitst worden in country code top level domeinnamen (ccTLD’s) en generic top level domeinnamen (gTLD’s). De ccTLD’s verwijzen naar landen, zoals .nl, .be, .de. De gTLD’s zijn generiek en staan niet voor een bepaald land, zoals .com, .org, .net. Op basis van het TLD, wat je het beste kan vergelijken met het kengetal in een telefoonnummer, wordt het internetverkeer gesorteerd en kan het sneller worden afgehandeld.

Domeinnaam registratie

Registreren en parkeren: Als u een adres op het internet wilt dan kunt u een domeinnaam registreren. Dit houdt in dat u het recht koopt om een domeinnaam voor een bepaalde periode, veelal een jaar (NL), te gebruiken en het recht om de registratie aan het einde van deze periode te verlengen. Om een domeinnaam te kunnen registreren zijn ook 2 nameservers nodig, computers die de domeinnaam erkennen als de weg naar de domeinnaam wordt gevraagd. Registratie wil zeggen dat uw domeinnaam als het ware wordt gereserveerd voor later gebruik. Dit wordt ook wel parkeren genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van de DNS, de domeinnaam is niet actief, maar wordt wel erkend en niemand anders kan de domeinnaam registreren. U heeft echter dan nog geen emailadres en/of website.

Registreren en doorwijzen: Indien u een domeinnaam wilt registreren en deze wilt koppelen aan een reeds bestaande website en/of email, dan spreekt men van doorverwijzen, redirect of forwarding. De bezoekers van uw domeinnaam worden ongemerkt doorgestuurd naar het door u opgegeven domeinnaam. Ook kunt u email van deze domeinnaam doorsturen naar een reeds bestaand emailadres.

Registreren en een emailaccount: U wilt geen website, maar u wilt wel email ontvangen via een eigen emailadres.

Registreren en een website: Wij verzorgen de registratie en hosting van de website(s) en helpen graag met het opzetten hiervan.

Ykoon B.V. is lid van de stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Ykoon B.V. is geaccrediteerd registrar van EURID en is daarmee gerechtigd om registratiediensten, zoals het registreren en vernieuwen van de .eu domein naam, aan te bieden.

Tarieven

NL BE COM NET ORG BIZ INFO TV EU
Parkeren

€ 15.00

€ 25.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 50.00

€ 17.50

Redirect

€ 15.00

€ 25.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 15.00

€ 50.00

€ 17.50

Stichting Internet Domeinregistratie NL

Domeinnaam beheer


Energie Vergelijken


Internet vergelijken TV en Bellen


Sim Only vergelijken


Autoverzekering vergelijken


Zorgverzekering vergelijken

chatglobe.nl
reader-rss.de
rssmessenger.be
rss-messenger.be
rss-messenger.com
rss-messenger.net
rssmessenger.nl
rss-reader.org
sitetraq.nl
pdaprijzen.nl
pdaprijs.nl
tyanshop.nl
digitaldeck.nl
mediaplayershop.nl
spendersonly.com
spendersonly.net
spendersonly.org
spendersonly.nl
adtraq.net
koopkompas.nl
adtraq.org
adtraq.nl
atom-reader.com
atom-readers.com
koopcompas.com
koopcompas.nl
koopkompas.com
koopcompas.net
koopkompas.nl
koopkompas.org
prijsvergelijker.com
prijsvergelijker.net
prijsvergelijker.org
prijsvergelijker.nl
voipdating.nl
gigaserver.nl
petaserver.nl
viopconference.nl
botje.com
botje.net
botje.nl
botje.org
chatglobe.net
rssbloopers.com
rss-bloopers.com
ykoon.nl
ykoon.com
ykoon.org
iptvstore.nl
iptvchannel.nl
iptvchannels.nl
iptvguide.nl
iptvbox.nl
iptvbabes.nl
iptvbabes.com
umpc.nl